Za vraždu predavačky v košickom nákupnom centre dostal vrah takmer 22 rokov

02.05.2012 Košice

Košice 2. mája (TASR) - Senát Okresného súdu Košice I dnes uznal obžalovaného 34- ročného Petra G. z okresu Košice – okolie, vinným z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Súd uložil obžalovanému trest 21 rokov a 8 mesiacov odňatia slobody so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia a tiež ochranné protialkoholické liečenie a povinnosť nahradiť spôsobenú škodu - náklady na pohreb. Pre TASR to uviedla hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová. „Obžalovaný sa k rozsudku vyjadrí v priebehu troch pracovných dní, prokurátor sa vzdal práva podať odvolanie. Rozsudok nie je právoplatný,“ doplnila Gálová.

Zdôraznila, že vzhľadom na surový spôsob konania obžalovaného, ako aj na to, že skutok spáchal z pomsty, do úvahy prichádzal trest na 20 až 25 rokov odňatia slobody alebo doživotie. „Pri ukladaní trestu súd nezistil žiadnu poľahčujúcu okolnosť. S prihliadnutím na priťažujúcu okolnosť, že obžalovaný bol v minulosti odsúdený, súd zvýšil dolnú hranicu zákonom stanovenej trestnej sadzby o jednu tretinu a vymeral obžalovanému trest 21 rokov a 8 mesiacov,“ uviedla Gálová.

K vražde 40-ročnej predavačky Ireny H. došlo dňa 21. decembra 2011 okolo 17.10 h v obchodnom centre na Popradskej ulici v Košiciach. Páchateľ po brutálnom čine neušiel, ale počkal na policajtov. Obeti nepomohla ani rýchla lekárska pomoc.

Obeť svojho vraha dobre poznala. Pred časom spolu žili, neskôr sa však rozišli. To asi vrah neuniesol a pripravil sa na úkladnú vraždu. Zasadil jej až trinásť bodných rán do rôznych častí tela.
 

Vyberte región